Keresés ebben a blogban

2019. augusztus 7., szerda

Egy kis segítség a rajzoláshoz

Sokan szoktak panaszkodni, hogy a gyerkőcük nem igazán szeret rajzolni. Ennek a hátterében több minden megbújhat: lehet, még a kézmozgásainak kell fejlődnie, lehet, csinálná, de nem tudja, hogy is fogjon hozzá, vagy pedig egyszerűen nem is érdekli. A rajzolás segítéséről ebben a posztban olvashattok bővebben. 

Most viszont szeretnék egy olyan ötletet megosztani veletek, amivel a kisebbek esetében is kedvet lehet csinálni a rajzoláshoz. Nem kell más hozzá, mint mosogatókendő, az a fajta, amiből 3 db van egy zacskóban és olló. A kendőkből kivághatunk mindenféle formát: négyzetet, téglalapot, háromszöget, kört, virágformát, stb. 

Ha készen vagyunk, akkor nincs más dolgunk, mint megkérni a nebulókat, hogy helyezzék el őket a lapon és rajzolják körbe az adott formát. A rajzolás azért könnyebb ilyenkor, mert a kendő nem csúszik el a papíron és mivel magasabb, mint egy papírsablon, jóval egyszerűbb a forma mellett maradni.

A megoldás több mindent elárulhat nekünk:


  • tudja-e melyik forma mihez szükséges?
  • megfelelő helyre teszi-e a formákat?
  • el tud-e mélyedni a feladatban?
  • hogyan tudja egyszerre a két kezét irányítani?
Jó munkát kívánok mindenkinek! :)



Ha tetszett ez a bejegyzés és szívesen olvasnál hasonló tartalmakról, kérlek, lájkold oldalunkat és oszd meg posztjainkat.


https://www.facebook.com/mindennapifejlesztes/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése