Keresés ebben a blogban

2018. július 20., péntek

Egy kis játék a kezek ügyesítéséhez

Ezt a játékot kifejezetten a 4-5 éves korosztálynak ajánlom, valamint azoknak az iskolába készülő gyerkőcöknek, akik nem jól fogják a ceruzát és a szülők szeretnének ezen korrigálni. A megfelelő írásmozgás egyik alapja a jó, szabályos ceruzafogás: hüvelyk- és mutatóujj tart, középső ujj alátámaszt. 

A játékhoz nem kell semmi más, mint apróra vágott szívószál, vastagabb spagettitészta és egy szivacs. A szivacsba szúrjuk bele a tésztaszálat. Előfordulhat, hogy nehezebben megy bele, ekkor hegyes ollóval vagy késsel rásegíthetünk. A feladat roppant egyszerű: a gyerekeknek fel kell fűzniük a szívószál darabkákat a tésztára. Mivel apró dolgokról van szó, ezért kénytelenek lesznek szabályosan, két ujjukkal és megfelelő erővel megfogni, különben elpattannak.


Nem baj, ha másik kézzel rásegítenek: a két agyfélteke összehangolt működése során jön létre a sikeres teljesítés. Ha azt kérjük, adott sorrendben húzzák fel őket, akkor a vizuális szerialitás (látáson alapuló sorrendiség) fejlődését is segítjük.


Jó játékot kívánok! :)

Ha tetszett ez a bejegyzés és szívesen olvasnál még  hasonló témákról, kérlek, lájkold facebook oldalunkat és oszd meg posztjainkat.


https://www.facebook.com/mindennapifejlesztes/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése