Keresés ebben a blogban

2020. május 1., péntek

Anyák napi kézműves

Közeledik május első vasárnapja, az édesanyák, nagymamák, keresztanyák és mindazok ünnepe, akik gyerekekről gondoskodnak szívük minden szeretetével.


Egy kis kézműves ötletet szeretnék bemutatni annak érdekében, hogy a gyerekek egy jelképes ajándékkal kedveskedhessenek ezen a szép napon.


Szükséges hozzá két babaszappan (vagy bármilyen illatú szappan), víz és ételfesték. A szappanokat apró lyukú reszelőn reszeljük le. Adjunk hozzá annyi vizet, hogy gyúrható masszát kapjunk. 

A gyerekek segíthetnek összedolgozni, de vigyázzunk, ez nem gyurma állagú, attól egy kicsivel nehezebb formázni. Ha elértük a megfelelő állagot, adjunk hozzá néhány csepp folyékony ételfestéket (lehet por is, de mi azzal nem próbáltuk).

Ha összedolgoztuk, akkor kezdődhet a formázás. Lapogassuk tetszőleges vastagságúra, majd különböző formákat szúrjunk ki belőle. Bármilyen lehet, csillag, szív, virág, stb. Ha tovább szeretnénk dekorálni, még nedvesen szúrjunk bele lyukat és száradás után fűzzünk bele a színéhez illő szalagot.

Vidám, közös munkával igazi, egyedi ajándékot készíthetünk szeretteinknek. Jó szórakozást, kellemes időtöltést kívánok mindenkinek!


Ha tetszett ez a bejegyzés és szívesen olvasnál hasonló tartalmakról, kérlek, lájkold oldalunkat és oszd meg posztjainkat.



https://www.facebook.com/mindennapifejlesztes/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése