Keresés ebben a blogban

2019. október 17., csütörtök

Az évszakok elsajátítása

Az időbeli sorozatok megtanulása és az időbeli észlelés kialakulása tart a legtovább a különböző szekvenciák közül. Az első időbeli sorozat, amelyet a gyerekek megismernek, az évszakok váltakozása.

A különböző évszakok jellemzőinek elsajátítását egy nagyon egyszerű, filléres kézműves ötlettel segíthetjük. Mindössze egy tetszőleges nagyságú papírtányér, egy Milton-kapocs (régebbi nevén jancsiszeg), festék és maradék fekete kartonból egy kivágott nyíl kell hozzá.

A tányér szélét vágjuk le, majd fekete filctollal osszuk négy részre. A negyedeket az évszakoknak megfelelően fessük ki. Ügyeljünk arra, hogy mindenütt ugyanaz a motívum ismétlődjön (például fa legyen mindegyik negyeden). Száradás után a Milton-kapocs hegyes részével a nyilat és a tányér közepét fúrjuk át, majd a végét visszahajtva rögzítsük. Ha szeretnénk, akkor előzőleg egy kört még rajzolhatunk a negyedek köré, ahová felírhatjuk a hónapok nevét is, de ez már inkább a kisiskolások dolgát könnyíti meg. Jó játékot, eredményes tanulást kívánok mindenkinek! :)

Ha tetszett ez a bejegyzés és szívesen olvasnál hasonló tartalmakról, kérlek, lájkold oldalunkat és oszd meg posztjainkat.

https://www.facebook.com/mindennapifejlesztes/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése