Keresés ebben a blogban

2020. december 16., szerda

Karácsonyfadísz fonalból

 Már csak néhány nap van karácsonyig, ilyenkor már javában vásároljuk vagy rendeljük az ajándékokat..Ez a karácsony viszont mindenkinek más lesz. A srácaim szerettek volna valamilyen apróságot készíteni a mamáknak-papáknak, így arra jutottunk, hogy karácsonyfadísz lesz a befutó.

A kiválasztott végtelenül egyszerű, tokkal-vonóval félóra alatt elkészült. Egy cipődoboz tetejét használtam fel hozzá, abból vágtam ki a háromszögeket, amelyekből a fenyőfák teste készült. Ezután már csak zöld fonallal körbe kellett tekerni a formákat. 

El lehet készíteni úgyis, hogy nem ragasztózunk, hanem ügyesen eldolgozzuk a fonal végét. Ez nekünk nem sikerült, meg persze véletlenül sem sikerült megfelelő hosszúságot vágnom, ezért ragasztópisztollyal tüntettük el a kikandikáló végeket. Akasztót szintén így ragasztottunk rá.

A díszítéshez hópelyheket választottunk mindenféle csillámos színben. A gyerekek ezt a részt élvezték a legjobban. Mivel a hópihék öntapadósak voltak, ezért külön ragasztással nem kellett bíbelődni. A végeredmény pedig nagyon látványos lett. A fiúk repestek örömükben, hogy ők is tudnak saját ajándékot adni a nagyszülőknek. :)


 Ha tetszett ez a bejegyzés és szívesen olvasnál hasonló tartalmakról, kérlek, lájkold oldalunkat és oszd meg posztjainkat.

https://www.facebook.com/mindennapifejlesztes/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése