Keresés ebben a blogban

2019. november 6., szerda

Filléres számolós játék

Ez a játék a létező legegyszerűbb. Nem kell hozzá más, csak egy darab fehér karton, filctoll, korongok vagy gombok és csipeszek. 

A kartonból vágjunk ki egy darabot és különböző színű filcekkel írjunk rá számokat 1-től 10-ig. A feladat rendkívül egyszerű: annyi korongot kell a számokhoz tenni, amennyit látunk.



A feladat segíti a mechanikus számolást, a mennyiség egyeztetését számképpel, a számképek felismerését és a több-kevesebb fogalmának kialakítását.

Ha a finommotorikus készségeket is fejleszteni szeretnénk, akkor használjunk apró csipeszeket. Annyi csipeszt kell a lap szélére helyezni, amennyit látunk. Számkép helyett használhatunk korongképeket is. 

Ebben a formában a feladat erősíti a kézizmokat, segíti a koncentrációt, a későbbi helyes ceruzafogás kialakítását és a korongkép-mennyiség egyeztetését. A gyakorlat alkalmas akár már kiscsoportos óvodások részére is a számolás bevezetésére.

Ha tetszett ez a bejegyzés és szívesen olvasnál hasonló tartalmakról, kérlek, lájkold oldalunkat és oszd meg posztjainkat.


https://www.facebook.com/mindennapifejlesztes/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése