Keresés ebben a blogban

2020. június 29., hétfő

Gyurmázás Montessorri-módra

Maria Montessorri neve bizonyára ismerősen cseng a legtöbbünknek. Az olasz doktornő fejlesztési módszerei a mai napig használatosak és eredményesem bevethetőek a foglalkozások során.

Ez a gyurmázós ötlet nem csak kicsiknél használható, hanem olyan nagyobbak is segíthetőek vele, akik finommotoros készségei elmaradnak az átlagtól vagy nehézséget okoz számukra a különböző alakzatok azonosítása, de akár a számolási készségek is fejleszthetőek vele.

Ehhez a játékhoz gyurma kell és papír, semmi más. Ha van laminálónk, akkor egy-egy lapot többször is fel tudunk használni.

A játéknak és az alkotásnak csak a fantáziánk szab határt. Azt tartsuk szem előtt, hogy a gyurmázás során ezek a tevékenységek kerüljenek sorra:
  • csipegetés
  • sodrás
  • gömbölyítés
  • lapítás
A gyurmázás mindig hasznos, de olyankor különösen, ha más készséget is bevonunk. Pl., figyelni kell, hogy a virág szirma hány gombócból áll, stb. Kreatív játékot, kellemes időtöltést kívánok! :)

Ha tetszett ez a bejegyzés és szívesen olvasnál hasonló tartalmakról, kérlek, lájkold oldalunkat és oszd meg posztjainkat.

https://www.facebook.com/mindennapifejlesztes/



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése