Keresés ebben a blogban

2020. július 22., szerda

Forgó, forgó, napraforgó!

A határban biciklizve fedeztük fel a gyerekekkel, hogy bizony, telik az idő, hiszen virágzik a napraforgó! A napsárga virágtányérok minden évben elvarázsolnak. :)
Ezúttal egy olyan kézműves ötletet szeretnék mutatni, amihez leginkább orsótésztára van szükségünk. Mi fekete kartonra készítettük el a saját verziónkat, mert így a kontraszt jobban látszik, de természetesen sima rajzlapon is megvalósítható. Az elkészítése is egyszerű: temperával vagy vízfestékkel fessük meg a tésztadarabokat. Ez a finommotorika magasiskolája, mert bizony türelemre és kitartó figyelemre van szükség, hogy sikerüljön legalább az egyik oldalát szépen megfesteni. Arra vigyázzunk, hogy kevés vízzel dolgozzunk, különben a tészta felpuhul és használhatatlanná válik.

Amíg a tészták száradnak, fessük meg a hátteret, napraforgó szárát és leveleit. Miután megszáradnak, ragasszuk fel őket a is a lapra. Én ragasztópisztolyt használtam, mert a sima stiftes ragasztó nem tartotta meg, de még így is félóra alatt készen lettünk. Az eredmény pedig magáért beszél. :) Jó munkát, örömteli alkotást kívánok mindenkinek! :)
Ha tetszett ez a bejegyzés és szívesen olvasnál hasonló tartalmakról, kérlek, lájkold oldalunkat és oszd meg posztjainkat.

https://www.facebook.com/mindennapifejlesztes/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése