Keresés ebben a blogban

2020. július 8., szerda

Legyél Te is Monet!

Ebben a bejegyzésben egy nagyszerű művészeti projektet szeretnék bemutatni. Nagyon szeretem az ilyen jellegű alkotásokat, több okból is. Egyrészről, mert komplex fejlesztő hatása van, egyszerre hat a finommotorikára és a kognitív készségekre egyaránt, másfelől, lélektani hatása is jelentős. A művészetterápia áldásos hatásairól ebben a posztban olvashattok bővebben.

Nagy kedvenceim az impresszionisták, elsősorban Monet művei. Monet, miután egyre elismertebb festővé vált, házat vásárolt, ahol a festés mellett a kertészkedéssel foglalta el magát. Különösen kedvelte a két tevékenység ötvözését, mert a kertjében lévő japán híd és rózsalugas több festményén is visszaköszön. Ezt a festményt szeretném nektek megmutatni. 

Ehhez az alkotáshoz tényleg semmi nem kell, csak rajzlapok és vízfesték vagy tempera. Az egyik rajzlapból vágjuk ki a híd formáját, majd pici celluxszal rögzítsük a rajzlap szélén. Nem muszáj rögzíteni, de úgy tapasztaltam, így könnyebb a festésre koncentrálni. Ahhoz, hogy a mű valóban hasonlítson az eredeti festményre, kérjük a gyerkőcöket, hogy foltokkal, pontokkal fessenek, semmiképpen sem csíkozó vonalakkal. Ha megszáradt a festék, óvatosan vegyük le a híd sablonját, így a kép valóban olyanná válik, amilyennek a festő láthatta a kertjét valaha.


El sem hinnénk, milyen elszántsággal dolgoznak az ilyen jellegű munkájukon a nagycsoportosok és az iskolások is egyaránt! Az elkészült művek önmagukért beszélnek. :) Jó munkát, örömteli alkotást kívánok!

Ha tetszett ez a bejegyzés és szívesen olvasnál hasonló tartalmakról, kérlek, lájkold oldalunkat és oszd meg posztjainkat.

https://www.facebook.com/mindennapifejlesztes/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése